RBU LEK&LÅN / Barn med funktionsvariation kan behöva pedagogiska hjälpmedel och leksaker som är anpassade för att vara tillgängliga. Det är tyvärr ofta väldigt dyrt för den enskilda familjen. Men om anpassade leksaker av hög kvalitet kunde lånas, som böckerna på biblioteket, fick fler chans att testa nytt och låta upptäckarglädjen blomma ut. Så föddes konceptet Lek och Lån. Jessica Rammin är grundare av Lek och Lån som kunde startas 2021 med hjälp av finansiering från Region Värmland. Inom ramen för RBU Värmland driver hon projektet riktat till barn och unga med funktionsvariation och deras familjer. Självklart ville vi hjälpa till i detta fantastiskt projekt som värmer i ❤️.

Bigtail har tillsammans med Viktor på I’m With Friends tagit fram webben för Lek och Lån där familjer i Värmland med barn och unga (0–20 år) med funktionsvariation kan låna lådor med pedagogiska och roliga leksaker. Bigtail har också satt det grafiska manéret och tagit fram logotypen. Färger, storlek på knappar, struktur och språk – allt med tillgänglighet i tanken. 👉🏼 Här kommer du till webben

Läs mer om webbplatser och webbutveckling

 

Liknande case / Föräldrakoll

Liknande case / Rörelsemärkt skola

Liknande case / Fifty/Fifty

 

VILL DU VETA MER?

Niklas Niord
Projektledare
070-60 60 420
niklas@bigtail.se

Lek och Lån logotyp

Vi tog fram en logotyp som inte skulle vara krånglig att förstå men ändå vara lockande. Vad finns i lådan?

För logotypen och det grafiska manéret var det också viktigt att färgerna var okej även för de som har en synnedsättning.