NFG / Nfg är ett grossistföretag inom möbler och inredning med basen i värmländska Säffle. I sortimentet finns allt från soffor, förvaring och köksmöbler till vaser,  ljuslyktor och andra inredningsdetaljer.

Efter att ha varit verksamma i några år under varumärket Nfg kände de att en tydligare varumärkesidentitet behövde formuleras. Det gäller både hur företaget ser ut visuellt och pratar i tal och skrift. Det fanns också en strategisk aspekt i hur företagsvarumärket skulle förhålla sig till det olika produktvarumärken som man säljer.

Genom intervjuer med personal och kunder samt branschspaning via webb och i fysiska möbelbutiker samlade vi in en mängd information som efter strukturering och analys ledde fram till några huvudsakliga områden som definierade företaget. Trevliga, lättillgängliga, pålitliga, kunniga och bra sortiment var ord som sammanfattade Nfg.

Med detta som grund formulerades bland annat en kort beskrivande text om Nfg.

Välkommen hem till oss. Låt dig inspireras av väldesignade möbler och massor av inredning för alla ytor och vrår. Här möts du av lättillgänglig och personlig service, det ska kännas tryggt att komma hit. Vi gör hem till hemma.

Bigtail har gjort ett varumärkesarbete och tagit fram varumärkesidentitet, logotyp och grafisk profil. En logotyp som är tydlig och med stark igenkänning och som är lätt att använda tillsammans med Nfg:s produktvarumärken var ett behov. Logotypen tillsammans med härliga färger, enkla illustrationer och ett mönster blev basen för projektets grafiska utseende.

Läs mer om våra tjänster

 

Liknande case / Signtools

Liknande case / Finnskogen – Vägen till världsarv

Liknande case / SM i friidrott

 

VILL DU VETA MER?

Niklas Niord
Projektledare
070-60 60 420
niklas@bigtail.se

Nfg text om företaget
Nfg logotyp vit och svart
Nfg tagline på bild
Nfg tagline på bild
Nfg typografi
Nfg mönster på vägg
Möbelmässa Nfg
Bord och stol från Nfg
Pall från Nfg
Anställda på Nfg. Gruppbild i soffa