En logotyp är ditt varumärkes kanske starkaste igenkänning och budbärare. En bra logotyp är unik, signalerar rätt känsla och är tydlig och lätt att känna igen i olika storlekar och sammanhang.

Logotyp, logo, logga, symbol, emblem…

En logotyp är den grafiska bilden som ditt företag eller varumärke använder som avsändare. En logotyp kan bestå av enbart en grafisk symbol, enbart namnet skrivet på ett unikt sätt eller en kombination av symbol och text.

Användningsområden för min logotyp

En logotyp ska vara gjord så att den fungerar både som liten och stor. Både digitalt och i tryck. Se bra ut både i sociala medier och på en stor skylt eller kanske tröja.

Vad är en rörlig logotyp?

Kanske vill du att din logotyp ska ha ett extra uttryck. Med en rörlig logotyp får du en extra dimension i det visuella. Kanske vill du även ha ett ljud som hör till?

Vektoriserad, vad är det?

En vektoriserad logotyp är skapad så att den går att dra upp och ner i storlek utan att kvaliteten blir försämrad. Den är inte uppbyggd av pixlar som t ex ett fotografi är. Grundfilen för en logotyp ska alltid vara i vektoriserat format, t ex eps eller ai. Utifrån den filen sparas sen filer för annan användning, t ex som jpg eller png.

CMYK, RGB, PMS…

Beroende på hur logotypen ska publiceras används olika färgsystem. Till tryck används färgsystemet CMYK (cyan, magenta, yellow, svart). Anledningen är tryckpressarnas färgvalsar, som trycker med just dessa fyra färger. I digitala sammanhang används RGB (red, green, blue) och till skyltar och profilkläder med mera önskas ofta en PMS-färg.

När vi skapar en logotyp vill vi veta allt om ditt företag. Vilken inriktning har du? Vad vill du säga? Det är viktigt att hitta det unika för just ditt företag.

Här ser du några logotyper vi har gjort

 

Vad kostar en logotyp?

Till alla tjänster

 

VILL DU VETA MER?

Niklas Niord
Projektledare
070-60 60 420
niklas@bigtail.se